Hem >> Bloggar >> Teknikbloggen >> Skapa ett block för relaterat innehåll i Drupal 7 med Views

Skapa ett block för relaterat innehåll i Drupal 7 med Views

  • Posted on: 19 November 2013
  • By: Pontus

På alla mina sidor vill jag ha länkar till relaterade artiklar. Alltså andra artiklar som har en eller flera taxonomi termer gemensamt med den vi tittar på. Det finns en rätt metod och en felaktig, jag ska förklar den felaktiga och varför den inte fungerar samt gå igenom den rätta metoden.

Den metoden som de flesta sidor visar så skapar man en View baserad på titeln, skapar en relation med termerna och filtrerar bort den aktuella sidan. Problemet med den metoden är att den även inkluderar sidor som inte är publicerade. Vilket betyder att det finns länkar till sidor som besökarna inte har rättigheter att se. Inte riktigt vad man vill ha. Istället skapar man en View baserad på taxanomi termerna.

Först måste man självklart ha installerat modulen Views så om du inte redan har gjort det så är det dags nu. När den är installerad kan du fortsätta här. 

Gå till "Struktur" -> "Views"

Starta views

Väl inne i Views så väljer vi att skapa en ny genom att klicka på "Add new view"

Skapa en ny view

Vi döper våran view till något som vi kommer ihåg i fältet under "View name", här har jag döpt den till Relaterat innehåll Teknikbloggen. Den texten kommer inte besökarna att se. Efter "Visa" väljer vi "Taxanomitermer" i rullisten, "of type" väljer vi den termen som vi använder på den här innehållstypen där vi ska använda det här blocket.

Bocka ur "Create a page" och bocka istället i "Create a block". Skriv i Blocktiteln vad du vill att det skall stå ovanför länkarna. Välj antal som ska synas och välj att inte använda pager. Display format skall vara "Unformatted list".

Skapa ett block baserat på termer

Kategorier: 

Sidor