Hem >> Bloggar >> Teknikbloggen >> Google+ och Facebook kommentarer i flikar på en Drupal 7 hemsida

Google+ och Facebook kommentarer i flikar på en Drupal 7 hemsida

  • Posted on: 26 November 2013
  • By: Pontus

Det bästa sättet att få många till att skriva kommentarer på en blogg är att göra det enkelt. Visst Drupal har ett väldigt bra kommentarssytem, Nackdelen med det är att besökarna antingen måste registrera sig eller fylla i en Captcha för att man inte ska få för mycket spam. Att registrera sig innebär ett motstånd för många, ännu mer inloggningar att komma ihåg, vilket leder till att man inte gör det. Om man använder captcha måste den vara så komplicerad för att botarna inte ska lyckas tolka bokstäverna att vi människor har problem att se bokstäverna. Vad kvarstår då? 

Väldigt många idag har både Google+ och Facebook så det enklaste är att låta besökarna kommentera med de inloggningarna som de redan har. En till fördel är att besökarna på ett enkelt sätt kan dela kommentaren i sitt flöde, vilket medför att de hjälper till att sprida din blogg.

Tyvärr har jag inte hittat någon metod för att få med Drupals inbyggda kommentarssystem som jag känner mig nöjd med i dagsläget. Dessutom har jag inga kommentarer där idag, därför har jag valt att helt stänga av de inbyggda kommentarerna.

Som ni kanske vet sedan tidigare så gillar inte jag att installera onödiga moduler då varje modul innebär mer php kod och ofta mer databasfrågor vilket leder till ökade svarstider, alltså långsammare hemsida. Min metod behöver en extra modul samt en som ingår i Drupals kärna. Modulen som vi behöver installera är Block Tab, den modulen gör så att vi kan skapa flikar på en region. När vi är klara så kommer det att finnas en flik för Google+kommentarer och en för Facebookkommentarer. Istället för den modulen så kan man lägga dem under varandra men då blir sidan så lång. Ett annat alternativ är att lägga kommentarsrutorna bredvid varandra.

Sidor