Hem >> Bloggar >> Teknikbloggen >> Begränsa tillåtna taxonomiterms värden baserat på vald term i en annan vokabulär i Drupal 7

Begränsa tillåtna taxonomiterms värden baserat på vald term i en annan vokabulär i Drupal 7

  • Posted on: 20 January 2014
  • By: Pontus

Innehåll

På den här hemsidan finns det flera olika bloggar som ska ha sina egna kategorier (taxanomitermer). Första tanken för att lösa det var att skapa en innehållstyp per blogg, för att då associera varje innehållstyp med en vokabulär. Problemet med den metoden är att det blir många innehållstyper att hålla reda på. Det är bättre att ha en innehållstyp och sedan kategorisera upp dem med olika termer. Så här löste jag det med hjälp av modulen Reference field option limit.

Vi har en innehållstyp, Bloggar. Den kategoriseras med hjälp av vokabulären Bloggar. Därefter har vi en till vokabulär som heter Kategorier innhållet i den skall begränsas efter vad vi har valt i vokabulären "Bloggar".

Säg att vi har 2 alternativ i vokabulären Bloggar. Blogg1 och Blogg2. Till Blogg1 har vi kategorierna äpple och banan, till Blogg2 har vi Volvo och BMW. 

När man skapar en ny node och väljer Blogg1 så kommer enbart värden äpple och bana att vara tillgängliga under kategorier.

Man kan också göra samma sak med olika innehållstyper, processen är densamma men istället för att skapa vokabulärer och termer, så skapar man innehållstyper och noder. Tillexempel kan vi ha nodtyperna pizzerior, städer och län. När man lägger till en ny pizzeria och väljer ett län så visas enbart städerna som finns i det länet. 

Först installerar vi modulerna som behövs.

Ladda ner senaste versionen av alla modulerna, packa upp dem och flytta katalagorna till "sites/all/modules/"

tar -xf entityreference-7.x-1.1.tar.gz

tar -xf entity-7.x-1.3.tar.gz

tar -xf reference_option_limit-7.x-1.4.tar.gz

tar -xf ctools-7.x-1.3.tar.gz

mv entity entityreference reference_option_limit ctools sites/all/modules

Gå till hemsidan och aktivera modulerna.

Gå till Moduler för att aktivera modulerna

Bocka i de modulerna som behövs. 

Aktivera modulen Reference option limit

 

Aktivera modulen Entity reference

 

Aktivera modulen Entity API

 

Aktivera modulen Chaos tools

Klicka därefter på "Spara inställningar" längst ner på sidan.

Kategorier: 

Sidor